جستجو برای:
سبد خرید 0
  • خانه
  • مقالات
  • دوره ها
  • از من بپرس
  • درباره و تماس با‌ ما

ورود

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

هنوز عضو نشده اید؟ عضویت در سایت
  • badooma@yahoo.com
0
تربیت فرزند بادوما
  • خانه
  • مقالات
  • دوره ها
  • از من بپرس
  • درباره و تماس با‌ ما
ورود/ثبت نام

وبلاگ

تربیت فرزند بادومامقالاتتربیت فرزندچگونه با فرزندم دوست باشم؟

چگونه با فرزندم دوست باشم؟

1 مرداد 1399
ارسال شده توسط بادوما نویس اول
تربیت فرزند
تربیت فرزند

چگونه با فرزندم دوست باشم؟

اهمیت دوستی والدین با فرزندان چقدر است؟ برای دوستی با فرزندان به چه نکاتی توجه کنیم؟ راهکارهای صمیمی شدن با فرزند چیست؟

بسیاری از ما به دنبال پاسخی برای این پرسش هستیم که دوستی با فرزند به چه معناست؟ عده ای از والدین تندرو  اعتقاد دارند که دوست داشتن فرزند و دوست بودن با او به معنای پذیرش همه جانبه خواسته‌های اوست. عده ای دیگر نیز دقیقا مقابل این نظر را دارند و معتقدند پدر و مادر باید همه جانبه مراقب فرزندان باشند و شخصیتی کنترل‌گر برای فرزندشان داشته باشند.

 اما کدام یک از این دو دسته راه صحیح را رفته اند؟ بدون شک، در حالت ایده آل، دوستی یک رابطه متقابل است و در این رابطه طرفین مورد حمایت و همدلی یکدیگر قرار می گیرند. رابطه پدر و مادر نیز جدا از این نیست.

 حقیقت این است که کودکان و بزرگسالان در مورد آنچه باید انجام دهند، عقاید متفاوتی دارند. آن‌ها در مورد رفتارها و برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت نیز به همین صورت روش‌های متفاوتی را پیش می‌گیرند.

 علت این تفاوت‌ها در این است که والدین به هر دلیل می‌خواهند نظر خودشان را به فرزندانشان تحمیل کنند. حتی زمانی که ادعا می‌کنند که می‌خواهند دوست کودکشان باشند، به معنای این است که می‌خواهند از همه کارهای او و آنچه در ذهن او می‌گذرد با خبر شوند.

 درصورتی که دوستی بدین معنا نیست. برای اینکه بتوانید برای کودکتان دوستی صمیمی باشید، باید در نظر داشته باشید که سن او دقیقا چقدر است و در این سن، به چه رفتارهایی نیازمند است. کاری که شما باید بکنید این است که خود را هم‌سن او قرار دهید و رفتارهایتان را با او هماهنگ کنید. زیرا بزرگتر بودن شما در رابطه دوستی به نفع رابطه‌تان نیست. چرا که دوست او باید ویژگی‌هایی  دقیقا منطبق با خودش داشته باشد. وگرنه این رابطه دوستی چندان صمیمی نخواهد بود.دوستی با فرزندان

 

 نکته دیگری که شما را از فرزندتان دور می‌کند، خودخواهی و کنترل‌گری است. اینکه مدام به او بگویی این کار را بکن وآن کار را نکن، شما را در نظر فرزندتان والدی کنترل‌گر و غیر قابل تحمل جلوه می‌دهد. در صورتی که اگر دوستی بین والدین و فرزندان وجود داشته باشد، فرزندان بسیار راحت‌تر و سریع‌تر به نتیجه دلخواه و مورد نظر والدین می‌رسند.

 تصور نکنید که دوستی و صمیمیت با کودکان به معنی حمایت همه جانبه کودک و پذیرش همه رفتارهای خوب و بد اوست. دوستی بدین معناست که والدین می‌توانند روابطی نزدیک با فرزندان خود برقرار کنند و همچنان مسئول باقی بمانند.

بنابراین تبدیل شدن به بهترین دوست برای فرزندان، می‌تواند ایده ای عالی برای پرورش او باشد. علاوه بر این، دوستی با کودک یک روش عالی برای عادت دادن او به رفتارهای خوب است و اینکه فرزندتان بهتر بتواند خوب و بد را درک کند.

 

دوستی با فرزندان

روش های دوستی با فرزندان:

 در اینجا روش‌هایی وجود دارد که ما می‌توانیم با انجام آن‌ها بهترین دوست فرزندمان لقب بگیریم:

بازی با کودک:

شکی نیست که کودکی وجود ندارد که عاشق بازی نباشد. اگر کودکتان بازی ای دوست دارد که به شریک نیاز دارد، تاجایی که ممکن است، این جایگاه را به فرد دیگری ندهید. این جایگاه به شما کمک می‌کند تا شکاف بین روابطتان را پر کنید و زمانی را با او سپری کنید.

تماشای فیلم و سریال با فرزند:

معمولا کودکان و نوجوانان فیلمهایشان را بسیار دوست دارند و بارها آن‌ها را می‌بینند و از تماشای آن‌ها خسته نمی‌شوند. سعی کنید طوری رفتار کنید که آن‌ها فکر کنند شما سلیقه آن‌ها را می‌پسندید. این کار به شما و فرزندتان کمک می‌کند تا به یکدیگر نزدیک‌تر شوید.

همراهی با آن‌ها برای گردش و سرگرمی:

بچه‌ها دوست دارند خودشان برای زندگیشان برنامه‌ریزی کنند. برای این که بتوانید با او صمیمی‌تر شوید، بهتر است نظر و ایده او را برای تعطیلات آخر هفته ،مسافرت ،خرید لباس ،خوردن غذا در رستوران و… جویا شوید. این کار حس اعتماد به نفس را در او تقویت می‌کند و ارزش شما را در نظر او بیشتر می‌کند.

قدردانی از تلاش‌های فرزندان:

وقتی از تلاش‌های کودکان و نوجوانان قدردانی می‌شود، آن‌ها احساس بسیار خوبی دارند. آن‌ها نیاز دارند که ببینند هر کار خوبی که انجام داده اند، دیده شده است. در این صورت، تشویق می‌شوند تا کارهای خوبشان را ادامه دهند. به این ترتیب شما  یک نیاز کودک را نیز برآورده کرده اید و یک قدم دیگر به او نزدیک‌تر شده اید.

تهیه غذای مورد علاقه فرزند:

یکی از راه‌هایی که نه تنها کودکان و نوجوانان بلکه بزرگسالان را نیز به یکدیگر نزدیک می‌کند، خوردن غذای مورد علاقه آن‌ها با یکدیگر است. چه بهتر که در تهیه این غذا آن‌ها را نیز شریک کنید و در فرایند پخت و پز غذا با هم همکاری کنید. اینکه غذای مورد علاقه آن‌ها سر میز باشد، به آن‌ها حس ارزشمندی القا می‌کند و شما را در نظرشان مهربان‌تر جلوه می‌دهد .

چگونه با فرززندم دوست باشم

مدام سوال نپرسید:

 متاسفانه والدین علاقه زیادی به کنجکاوی در امور زندگی فرزندان دارند و دائما مایلند بدانند کودک امروز چه کرده ،با چه کسانی دوست شده وغیره . اما وقت آن رسیده که این پرسش‌ها را کنترل کرده کمی به فرزندمان استراحت دهیم. از او بخواهید اگر دوست دارد در مورد روزش با شما صحبت کند و سعی کنید از جزئیات کمتر بپرسید.

گاهی لازم است او تنها بماند:

 اگر چه همیشه نیاز توجه به فرزند در والدین احساس می‌شود، اما گاهی بهتر است آن‌ها را با خودشان تنها بگذارید. کودکان و .نوجوانان گاهی به خلوت نیاز دارند بنابراین اجازه دهید او ساعاتی از روز را تنها باشد. زیرا یک دوست زمانی دوست خوب است که به موقع در کنار او باشد. کمی زیرکانه فکر کنید و ببینید کودک چه زمانی از شما انتظار دارد که در کنارش باشید.

محرم اسرارش باشید:

یکی از مهم ترین روش های دوستی با فرزندان این است که کودک خود را تشویق کنید تا به شما اعتماد داشته باشد و همه چیز را با شما در میان بگذارد. وقتی بچه ها به شما می گویند عمو یا خاله آن‌ها را بوسیده اند و آن‌ها این رفتار را دوست نداشته اند، محتاط باشید. شخصی که شما به او اعتماد صرف دارید، ممکن است تهدید بزرگی برای کودک شما باشد.

پس رازهایش را بشنوید و حتی در سخت ترین شرایط او را مواخذه نکنید. زیرا در این صورت باید برای همیشه قید دوستی و صمیمیت با او را بزنید.

برچسب ها: بادوماتربیت فرزندتربیت کودک
بعدی تقسیم مسئولیت بین فرزندان
قبلی روش تربیتی شما چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

جستجو برای:
پشتیبانی
دسته‌ها
  • بازی
  • بدن کودک من
  • پزشک کودکان
  • تربیت فرزند
  • غذاهای کودکانه
  • محبوب
  • جدید
  • دیدگاه ها
برچسب‌ها
آشپزی بادوما بازی با کودک بیماری کودکان تربیت فرزند تربیت کودک غذای کودک مشکلات تربیت فرزند نوجوان وظایف مادر کتاب
درباره ما

بادوما سعی می‌کند در این سایت آموزش‌های مفید و کاربردی در رابطه با تربیت فرزند دلبندتان ارائه کند، ما با جان و دل در کنار شما، شاهد رشد خود و کودکانتان هستیم و از صمیم قلب آرزوی سعادت و دانایی روز افزون برای همه مادران و پدران این سرزمین را می‌خواهیم. پس همراه ما باشید …

خبرنامه

برای دریافت مقالات و محصولات جدید ایمیلتان را وارد کنید.

مطمئن باشید اطلاعات شما محفوظ خواهد بود 🙂
[mc4wp_form id=”380″]

گروه بادوما
  • تهران، یوسف آباد
  • badooma@yahoo.com
تمامی مطالب رایگان سایت متعلق به خودتونه قابلتون رو هم نداره :)
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://badooma.com/?p=1632
علاقمندی ها 0
صفحه علاقمندی های من ادامه خرید
مرورگر شما از HTML5 پشتیبانی نمی کند.