جستجو برای:
سبد خرید 0
  • خانه
  • مقالات
  • دوره ها
  • از من بپرس
  • درباره و تماس با‌ ما

ورود

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

هنوز عضو نشده اید؟ عضویت در سایت
  • badooma@yahoo.com
0
تربیت فرزند بادوما
  • خانه
  • مقالات
  • دوره ها
  • از من بپرس
  • درباره و تماس با‌ ما
ورود/ثبت نام

وبلاگ

تربیت فرزند بادومامقالاتتربیت فرزندنقش پدر در تربیت فرزندان

نقش پدر در تربیت فرزندان

25 خرداد 1399
ارسال شده توسط بادوما نویس اول
تربیت فرزند
تربیت فرزند

وظایف پدر در خانواده چیست؟ نقش پدر در تربیت فرزندان تا چه حد اهمیت دارد؟ ارتباط نزدیک پدر با اعضای خانواده چه نتیجه ای دارد؟ آیا مادر تنها والد تربیت کننده فرزندان است؟

در دنیای امروز، پدرها در خانواده تا حدی تبدیل به موتور تولید پول شده اند. این دگرگونی در نقش پدر، می‌تواند اثرات جبران‌ناپذیری در جامعه ایجاد کند. همانطور که مادر در طول روز باید تمام تلاش خود را برای رشد و تربیت کودک خود به کار بگیرد، پدر نیز در برخی مسائل مسئولیت دارد.

به نظر شما پدر در خانواده چه وظایفی دارد؟ اگر پدر ساعات زیادی را در محل کار خود بگذراند و برای رفاه فرزند خود بکوشد، چه مزایایی را از دست می‌دهد؟

شکی نیست که پدر در بیشتر خانواده‌ها حکم ستون اصلی خانه را دارد. بنابراین، فرزندان باید به این ستون محکم و این پشتیبان قوی تکیه کنند. اما یک پدر خوب باید دارای چه ویژگی‌هایی باشد تا فرزندان بتوانند به او تکیه کنند؟

داشتن وقت کافی برای اعضای خانواده:

شاید انتظار اینکه پدر باید دو سوم از روز را در کنار اعضای خانواده خود بگذراند، انتظار بی‌جایی باشد. زیرا او ممکن است در شغل‌های دو یا سه گانه ای مشغول به فعالیت باشد تا بتواند رفاه خانواده اش را تامین کند. اما چاره چیست؟ مهم‌ترین وجه تربیتی فرزندان، ارتباط و تعامل با والدین آن‌ها می‌باشد.

یک کودک، باید بتواند ساعات زیادی را با پدر خود بازی کند، ارتباط برقرار کند و در سنین بالاتر با او مشورت کند. اگر پدر وقت کافی را برای این کارها نگذارد، فرزند مجبور است شخص دیگری را به جای او جایگزین کند تا بتواند مسائل خود را حل کند.

یک پدر خوب باید بتواند ساعاتی از هفته را با فرزند خود به تنهایی بگذراند و درباره زندگی خصوصی او با او صمیمانه صحبت کند. البته شکی نیست که در نبود پدر، مادر نیز می‌تواند این کمبود را تاحدی جبران کند. اما نقش پدر در این وادی بسیار حساس است.

شخصیت حامی:

همه ما با شنیدن نام پدر، اولین تکیه گاه زندگی خود را به یاد می‌آوریم. اولین کسی که حاضر است تا پای جانش برای حفاظت و موفقیت ما تلاش کند. این تصور از پدر یک شبه اتفاق نمی‌افتد.

پدر ذاتا برای آبادانی خانه و سازندگی و رفاه اعضای خانه‌اش ساخته شده است. او حاضر است همه چیزش را فدای همسر و فرزندانش کند تا مبادا کمبودی حس کنند. او نان‌آور خانه است و تمام خستگی اش را با دیدن لبخند همسر و فرزندانش به در می‌کند.

بنابراین، یک پدر خوب باید بتواند نیازهای اهل خانه را شناسایی کند و به آن‌ها بپردازد. البته این نیازها همیشه مالی نیست. گاهی ممکن است یک دختر بیش از هر چیز به حمایت عاطفی پدر خود نیاز داشته باشد و تنها با چند جمله پدر دلش آرام گیرد. پدر باید ابراز احساسات را بلد باشد و محبت خود را به اعضای خانه نشان دهد.

پیشنهاد می‌شود که پدران در ساعاتی که در منزل حضور دارند و سرحالند، با فرزندانشان بازی‌هایی طراحی کنند. به این ترتیب، هم قوه خلاقیت فرزندان را بیدار می‌کند و هم ساعاتی را با آن‌ها به خوشی می‌گذراند.

شخصیت ناظر:

همانطور که می دانید، در خانواده های سنتی، پدر نقش کنترل‌گر را در خانواده داشت. کسی که روابط عاطفی با فرزندان را چندان درست نمی‌دانست و این امر را مختص مادر می‌دید. اما متاسفانه در خانواده های امروزی، ما مواردی را دقیقا برعکس این شرایط نیز ‌می‌بینیم: پدری که هیچ اقتداری ندارد و حرف، حرف فرزندش است!                                                                                                         

همیشه نقطه تعادل بهترین جایگاه است! یک پدر مقتدر باید بتواند در مواقع لزوم، احساس حمایت عاطفی را به فرزندش هدیه کند. یک پدر خوب باید بتواند به خوبی مرز بین مهربانی و تربیت کودک را تشخیص دهد. او باید بتواند از جزئیات زندگی فرزندش مطلع شود، مسائل را پیگیری کند و به فرزند خود  کمک کند تا مشکلاتش را حل کند.   

                                                                                                   

شخصیت الگو یا قهرمان:

یک پدر خوب باید بتواند الگویی مناسب برای تقلید فرزندانش باشد. بدون شک، همه فرزندان، دوست دارند همان کاری را تکرار کنند که پدر و مادر آن را انجام می‌دهند. آن‌ها به دنبال همان خصوصیاتی هستند که پدر در تعامل با افراد جامعه آن‌ها را بروز می‌دهد. پدران باید برای فرزندان خود الگوهای رفتاری مناسبی را پی‌ریزی کنند. زیرا فرزندان دقیقا همان رفتارها را الگوبرداری می‌کنند. مثلا اگر پدرنسبت به اطرافیانش با مهربانی ، احترام و تواضع برخورد کند، فرزندان او نیز همین روش را برای روابط اجتماعی خود انتخاب می‌کنند.

همچنین، اگر پدر در مواقع حضور خود در خانه با مادر در انجام کارهای خانه همکاری کند، فرزندان نیز این روحیه همکاری را می‌آموزند و آن را به کار می‌گیرند.

اما با وجود همه این تفاسیر، مهم ترین وظیفه پدر در خانواده، ایجاد روابط زناشویی مناسب با همسر و برقراری رابطه عاطفی قوی با اوست. زیرا اگر مادر خانواده حال خوبی نداشته باشد، حال هیچ یک از اعضای خانه خوب نخواهد بود.

مهم ترین وظیفه پدر قبل از فرزندان، ارسال پیام “دوستت دارم” به همسر خود است. حال، چه زبانی و چه رفتاری…

با این کار، او به فرزندانش نیز عشق می‌ورزد و آن‌ها نیز می‌آموزند که با همسرشان چگونه رفتار کنند. در یک خانواده سالم، همه اعضا به اندازه خود تلاش می‌کنند تا بار مسئولیت بر دوش یک نفر نباشد. یک پدر خوب باید مادر خانواده را در جهت ارضای نیازهایش همراهی کند و او را مادری شاد و سرزنده نگاه دارد.

برچسب ها: تربیت فرزند
بعدی تربیت بدون فریاد
قبلی تعداد بچه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

جستجو برای:
پشتیبانی
دسته‌ها
  • بازی
  • بدن کودک من
  • پزشک کودکان
  • تربیت فرزند
  • غذاهای کودکانه
  • محبوب
  • جدید
  • دیدگاه ها
    برچسب‌ها
    آشپزی بادوما بازی با کودک بیماری کودکان تربیت فرزند تربیت کودک غذای کودک مشکلات تربیت فرزند نوجوان وظایف مادر کتاب
    درباره ما

    بادوما سعی می‌کند در این سایت آموزش‌های مفید و کاربردی در رابطه با تربیت فرزند دلبندتان ارائه کند، ما با جان و دل در کنار شما، شاهد رشد خود و کودکانتان هستیم و از صمیم قلب آرزوی سعادت و دانایی روز افزون برای همه مادران و پدران این سرزمین را می‌خواهیم. پس همراه ما باشید …

    خبرنامه

    برای دریافت مقالات و محصولات جدید ایمیلتان را وارد کنید.

    مطمئن باشید اطلاعات شما محفوظ خواهد بود 🙂

    گروه بادوما
    • تهران، یوسف آباد
    • badooma@yahoo.com
    تمامی مطالب رایگان سایت متعلق به خودتونه قابلتون رو هم نداره :)
    اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
    ارسال به ایمیل
    https://badooma.com/?p=1619
    علاقمندی ها 0
    صفحه علاقمندی های من ادامه خرید
    مرورگر شما از HTML5 پشتیبانی نمی کند.