مزایا و معایب پرستار کودک

آیا داشتن پرستار برای کودک لازم است؟ در چه شرایطی بهتر است از پرستار کودک کمک بگیریم؟ مزایای داشتن پرستار کودک چیست؟ معایب داشتن پرستار کودک چیست؟
همه والدین، در روزهای قبل از تولد کودک، کمی دچار استرس میشوند. آن ها نگران این هستند که آیا میتوانند از کودک خود به خوبی مراقبت کنند؟ آیا از پس همه مسائل و زحماتی که برعهده نقش پدری و مادری است، برمیآیند؟ البته این زحمات بیشتر بر دوش مادر است. بنابراین، طبیعی است که این نگرانی در او بیشتر باشد.
پس از تولد کودک، ممکن است تا مدتی کوتاه، اطرافیان مانند خاله، عمه یا مادربزرگ کودک همراه مادر باشند. اما پس از چند روز یا چند هفته، مادر و فرزند با هم تنها میشوند و زحمت همه کارها بر دوش مادر میافتد.
حال، تصور کنید که این مادر شاغل هم باشد. او به هیچ وجه نمیتواند از پس این حجم از کار و مسئولیت برآید. بنابراین، مجبور است از فرد دیگری برای پرورش کودک خود کمک بگیرد.
عده ای این مسئولیت خطیر را به پدربزرگ و مادربزرگ کودک و عده ای دیگر، او را به مهد کودک میسپارند. اما برخی دیگر از افراد علاقه دارند فرزندشان را به فردی قابل اعتماد بسپارند که در خانه خودشان مراقب کودک باشد. این تصمیم، مزایا و معایبی هم دارد.
البته ممکن است برخی از والدین، با وجود حضورشان در خانه، از پرستاری بخواهند که مراقب کودکشان باشد و آموزش کودک را به او بسپارند. اما در حالت کلی، بیشتر مادران شاغل هستند که دست به دامان پرستار کودک میشوند.
در این نوشته سعی میکنیم همه معایب و مزایای استخدام پرستار کودک را ذکر کنیم.


مزایای استخدام پرستار کودک:
آسوده خاطر بودن پدر و مادر:
مهم ترین مزیتی که استخدام پرستار بچه دارد، این است که والدین او از خطرات احتمالی که کودکشان را تهدید میکند، آسوده خاطر هستند. پرستار کودک در هر لحظه همراه اوست و او را از حوادث ممکن حفظ میکند.
حمایت عاطفی کودک:
کودکان دنیای زیبایی دارند و به راحتی میتوانند با افراد صمیمی شده و ارتباط برقرار کنند. آنها پرستار خود را مانند یک دوست میپذیرند و ساعاتی که با او میگذرانند را عاشقانه دوست دارند.
این حمایت عاطفی، باعث میشود کودک در سالهای آینده اعتماد به نفس بالاتری داشته باشد و توانایی برقراری ارتباط را با مهارت بیشتری بیاموزد.
هماهنگی بیشتر با والدین:
یکی از مهم ترین عللی که والدین کودکشان را به جای مهد، به پرستار میسپارند، امکان هماهنگی بیشتر آنها با فرد است تا با مرکز! این جمله بدین معناست که هماهنگ شدن با پرستار بچه بسیار آسانتر از هماهنگی با مهدکودک است. زیرا مهدها و پانسیونها ساعات کاری مشخصی دارند و ممکن است با ساعات کاری والدین متفاوت باشد. اما پرستار کودک، هر زمان که شما به او نیاز داشته باشید همراهتان است.
از طرفی، برنامهها و تغذیه مهدها برای کودکان، کاملا ثابت و کمترین تغییری در آن غیر ممکن است. اما شما میتوانید با پرستار هماهنگ کنید تا تغذیه مورد نظرتان را به کودک بخوراند. همچنین، آموزشهایی که مد نظر شماست به او بدهد.

باز بودن راه والدین برای پیشرفت شغلی و دریافت درآمد بالا:
بدون شک، داشتن پرستار کودک، زمانی که شما حقوق زیادی ندارید، چندان به صرفه نیست. شما میتوانید خودتان با شیوه تربیتی خودتان از کودک مراقبت کنید و هزینه ای که قرار است به پرستار کودک دهید را پرداخت نکنید.
اما در بعضی مواقع، شغل پدر یا مادر به قدری مهم و پر درآمد است که ترجیح میدهند کودکشان را با صرف هزینه ای هنگفت به پرستاری کارآزموده بسپارند.
اینکه شخصی همراهتان باشد تا از بابت مراقبت کودک خیالتان راحت باشد، بسیار خوشایند است و شما می توانید به راحتی به اهداف شغلی تان دست یابید.
معایب استخدام پرستار کودک:
کمبود ارتباطات اجتماعی برای کودک:
یکی از معایب استخدام پرستار کودک، تنهایی او با پرستار است. هنگامی که کودکی با گروه همسالان خود در ارتباط است، بسیاری از روابط اجتماعی مانند اصول دوستیابی، انعطاف پذیری و … را میآموزد. اما وقتی او با یک فرد بزرگسال در ساعات زیادی از شبانه روز سر میکند، امکان ارتباط با هم سن و سالان کودک از او گرفته میشود.
برای حل این مشکل، بهتر است ساعاتی از روز را در پارک یا مکانهای عمومی بگذرانند و ارتباطات اجتماعی بیشتری را تجربه کنند.
مسئله امنیت:
یکی دیگر از معایب استخدام پرستار کودک، نداشتن امنیت و حریم خصوصی در فضای خانه است. والدین در این شرایط، همیشه نگران هستند که مبادا وسیله یا مبلغی ارزشمند از خانه شان ربوده شود. همچنین، بازگو شدن همه مسائل خانوادگی و خصوصی در حضور پرستار ، کمی برای والدین نگران کننده است.
برای جلوگیری از این مشکل، حتما مدارک لازم از جمله: کارت شناسایی، نشانی معتبر منزل و رزومه قبلی او را چک کنید. با این کار میتوانید از خطرات احتمالی پیشگیری و در صورت بروز مشکل، او را ردیابی کنید. استفاده از دوربین مدار بسته نیز راه حل خوبی برای حل این مشکل است.

امکان استعفای پرستار:
گاهی پیش می آید که کودکی از سنین پایین به پرستار شخصی خود عادت کرده باشد و پس از چند سال، پرستار استعفا دهد. در چنین شرایطی، کودک ضربه سختی می خورد و ممکن است با افراد دیگری که برای پرستاری نزد او میآیند نیز رابطه چندان خوبی برقرار نکند.
برای جلوگیری از این مشکل، سعی کنید در قراردادهای استخدام پرستار کودک ذکر کنید که قرارداد تا چه تاریخی اعتبار دارد. برای محکمکاریهای قانونی، گرفتن سفته یا شناسنامه فرد الزامی است.
تربیت سلیقه ای کودک:
مهم ترین موضوعی که در رابطه با معایب استخدام پرستار کودک میتوانیم به آن بپردازیم، همین مورد است. اینکه هر پرستاری، به شیوه خود بخواهد کودک ما را تربیت کند، اصلا خوشایند نیست.
ممکن است کودک ما با شیوه تربیتی کسی بزرگ شود که مورد تایید ما نیست یا اصلا موارد مهم تربیت کودک را نمیداند. اگرچه ممکن است این فرد پرستار، انسانی فوق العاده مهربان و دلسوز باشد. گاهی دلسوزی بیش از حد او ممکن است کودک ما را پر توقع و پرخاشگر بار آورد.
برای جلوگیری از چنین رفتارهایی، لازم است کاملا موارد تربیتی مورد نظرتان را با پرستار کودک در میان بگذارید. فراموش نکنید که باید از پرستارهای زبده و آموزش دیده کمک بگیرید که تجربه تربیت کودکان را داشته اند.
دیدگاهتان را بنویسید