جستجو برای:
سبد خرید 0
  • خانه
  • مقالات
  • دوره ها
  • از من بپرس
  • درباره و تماس با‌ ما

ورود

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

هنوز عضو نشده اید؟ عضویت در سایت
  • badooma@yahoo.com
0
تربیت فرزند بادوما
  • خانه
  • مقالات
  • دوره ها
  • از من بپرس
  • درباره و تماس با‌ ما
ورود/ثبت نام

وبلاگ

تربیت فرزند بادومامقالاتتربیت فرزندعوارض دیدن تلویزیون در کودکان و ساعت مجاز استفاده از تلویزیون

عوارض دیدن تلویزیون در کودکان و ساعت مجاز استفاده از تلویزیون

26 فروردین 1399
ارسال شده توسط بادوما نویس اول
تربیت فرزند
تربیت فرزند

چقدر از رفتار هایمان تحت تاثیر فضای مجازی قرار گرفته است؟ منظورمان از فضای مجازی، هر چیز غیر حقیقی است، تلویزیون، گوشی و کامپیوتر .

بهتر این سوال را از خودمان بپرسیم، که آیا می‌توانیم یک روز بدون این‌ها زندگی کنیم؟

چه تاثیراتی تلویزیون بر جسم فرزند ما می‌گذارد؟

1.کم تحرکی:

ابتدا به این فکر کنیم که فرزند ما روزانه چند ساعت به تماشای تلویزیون می‌نشیند؟

اولین اثر تماشای  تلویزیون کم شدن تحرک هست که خود آن منشا چندین بیماری است. بیماری‌هایی مثل:

1.1.چاقی :

روند افزایش وزن و چاقی در جامعه روز به روز به بیشتر می‌شود. و همه‌ی این ها را مدیون فرم جدید زندگی به شکل سکون هستیم. ما بزرگتر ها به این فرم از زندگی عادت کرده ایم، اگر فرزندمان فعالیت زیاد می‌کند تعجب می کنیم و سعی می کنیم او را آرام کنیم. درصورتی که اگر فرزند ما فعال نباشد و آرام باشد باید دنبال راه حل باشیم.

در ظاهر فقط فرزند ما دچار چاقی شده، اما در باطن کل بدن او را تحت تاثیر قرار می‌دهد و باعث بیماری هایی مثل دیابت، بلوغ زودرس و بیماری‌های قلبی می‌شود. اگر سوال شما هم این است که چرا فرزندم دچار بلوغ زودرس شده؟ یا چرا فرزندم چاق است؟ می توان گفت کم تحرکی یکی از اصلی ترین دلیل‌های این بیماری هاست.

2.1.مشکلات تنفسی:

تحقیقات ثابت کرده که، اگر کودکان فعالیت فیزیکی کمی در سن‌های پایین داشته باشند، در معرض مشکلات تنفسی هستند و مجرای تنفسی آن‌ها تنگ تر از حالت عادی است. یعنی در جنب جوش‌ها و فعالیت‌های روزانه سیستم تنفسی فرزند ما بهتر عمل می کند.

3.1. بیماری‌های قلبی:

یکی از اصلی ترین دلایل بیماری قلبی عدم تحرک در طول روز است. اگر ما فرزندنمان را از همان سال‌های اول زندگی به تلویزیون و فعالیت‌های کم تحرک عادت بدهیم، آن‌ها در بزرگسالی دچار مشکلات فروانی می‌شوند.

 2.ا.ختلالات خواب:

زمان خوابیدن کودکان بر حسب سنشان فرق می کند. که هر کدام نیاز های متفاوتی دارند. در بهترین حالت باید در ساعت های پایانی شب خوابید.

اگر ساعت خوابیدن فرزندان کم یا زیاد شود منجر به نتیاج نامطلوب بر جسم فرزنمان می شود .

که بهترین کار برای از بین بردن تاثیر تلویزیون، کامپیوتر  و گوشی استفاده نکردن از ان در ساعت های پایانی شب است. بهتر است برای خانه قانون بگذاریم تا از این وسایل در ساعت‌های پایانی شب استفاده نکنند.

و اگر خودمان هم خواستیم فیلم یا تلویزیون تماشا کنیم، حتما به بعد از خوابیدن فرزندمان موکول کنیم.

2.1. عدم آرامش عصبی:

اگر ساعت خواب بچه‌ها تغییر کند آن‌ها‌ بهانه گیر، لجباز و دچار بدخلقی می شوند این سریع ترین اثر بد خوابی در بچه هاست. کافی است یک ساعت کمتر از حالت عادی بخوابند، به وضوح می توان این نشانه‌ها را دید.

2.2.خواب آلودگی:

در صورتی کم خوابیدن در شب بچه ها در روز دچار خواب آلودگی می شوند که کیفیت بیداری آن‌ها را به شدت تحت تاثیر قرار         می‌دهد و اگر فرزندمان هم در دوره‌ی سنی آموزش قرار گرفته باشد در مدرسه تمرکز پایینی دارد و به همان نسبت یادگیری آن  پایین خواهد آمد.

2.3.پرخوری:

تحقیقات نشان داده که اختلات خواب باعث می شوند که تنظیمات هورمون سیری بدن بهم بخورد و دچار اختلال شود در نتیجه  بدن دچار پرخوری می‌شود و هورمون سیری ترشح نمی‌شود.

2.4.فشارخون:

همه روزه آمار افزایش مبتلایان به فشار خون را می‌شنویم. از هر هشت مرگ دنیا، یک مرگ به خاطر فشار خون بالاست. فشار خون سومین عامل کشنده در دنیاست. فشارخون یکی از آثار اختلال در خواب است.

امروزه آمار کودکان مبتلا به فشار خون رو به افزایش است.

2.5.دیابت:

اختلال در خواب زمینه‌ساز برای ابتلا دیابت است. دیابت به علت بالا بودن قند خون ایجاد می شود.اگر میزان قند خون در آزمایش ناشتا بیش از 126 میلی گرم در یک سی سی خون باشد، تشخیص دیابت مطرح می شود.

2.6.بیماری قلبی:

فشار خون یکی از عوامل بیماری‌های قلبی است. چاقی نیز یکی از عوامل کم تحرکی در کودکان است که کودکان چاق بیش از دیگران در معرض بیماری‌های قلبی قرار دارند.

2.7ضعف حافظه:

میان خواب و کارایی حافظه ارتباط تنگاتنگی وجود دارد. کودکانی که کمتر از نیاز بدنشان می خوابند به نوعی در حال مبارزه با فعالیت عادی مغز خود هستند.

2.8.مشکلات عاطفی و افسردگی:

یکی از مسائلی که در اثر بی خوابی در کوکان حتی بزرگسالان رخ می دهد ، بروز مشکل در روابط عاطفی است. افسردگی هم یکی دیگر از این مشکلات است که، باید آن را جدی گرفت.

3.تاخیر در توانایی تکلم:

یادگیری زبان در کودکان در اثر ارتباط دو طرفه بین او و انسان دیگری اتفاق می‌افتد. بیشترین افرادی که با کودک در ارتباط اند، والدین هستند. اگر تلویزیون در خانه روشن باشد اعضای خانواده کمتر به گفتگو می پردازند و در نتیجه باعث تاخیر در یادگیری تکم می‌شود.

4.پایین آمادن ضریب هوشی:

در هنگام تماشای تلویزیون کودک فقط به عنوان یک مصرف کننده است.میزان استفاده از هوش و خلاقیت در اغلب موارد هنگام تماشای تلویزیون به صفر می رسدو بنابراین باید گفت کودکانی که در تماشای تلویزیون افراط می‌کنند، چرخ دنده های مغزشان در حال زنگ زدن است.(البته برنامه‌های آموزشی و مستند مستثنا هستند.)

دیدن تلویزیون

5.اختلالات بینایی:

تمرکز طولانی چشم‌ها بر روی یک چیز، باعث فشار آمدن به چشم‌ها می شود. امروزه تلویزیون بیشتر از عوامل ارثی بر بینایی افراد تاثیر می گذارد. خیره شدن به صفحه تلویزیون بدون شک در دراز مدت منجر به نزدیک بینی می‌شود. همین دلیل ممکن است یکی از پاسخ‌های این سوال که، (چرا فرزندم عینکی و نزدیک بین است؟) باشد.

سخن پایانی:

زمان استفاده از تلویزیون هرچه سن بچه کمتر باشد، باید کمتر شود، تا به صفر برسد.بهتر است کودکان زیر دوسال هرگز از تلویزیون استفاده نکنند، زیرا شدت آثار مخرب برای آن‌ها بسیار بیشتر از سن‌های بالاتر است.

اگر کودکان انرژی درونی شان تا قبل از هفت سالگی تخلیه نشود، در آینده شاهد بیماری هایی مثل افسردگی، لجاجت و شروی می شویم. پس بهتر است آن‌ها را به فعالیت‌های فیزیکی تشویق کنیم تا در آینده شاهد فرزندی آرام و خوشحال باشیم.

 

 

برچسب ها: بادوماتربیت فرزندمشکلات تربیت فرزند
بعدی بازی در خانواده
قبلی عادت های خانواده من

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

جستجو برای:
پشتیبانی
دسته‌ها
  • بازی
  • بدن کودک من
  • پزشک کودکان
  • تربیت فرزند
  • غذاهای کودکانه
  • محبوب
  • جدید
  • دیدگاه ها
    برچسب‌ها
    آشپزی بادوما بازی با کودک بیماری کودکان تربیت فرزند تربیت کودک غذای کودک مشکلات تربیت فرزند نوجوان وظایف مادر کتاب
    درباره ما

    بادوما سعی می‌کند در این سایت آموزش‌های مفید و کاربردی در رابطه با تربیت فرزند دلبندتان ارائه کند، ما با جان و دل در کنار شما، شاهد رشد خود و کودکانتان هستیم و از صمیم قلب آرزوی سعادت و دانایی روز افزون برای همه مادران و پدران این سرزمین را می‌خواهیم. پس همراه ما باشید …

    خبرنامه

    برای دریافت مقالات و محصولات جدید ایمیلتان را وارد کنید.

    مطمئن باشید اطلاعات شما محفوظ خواهد بود 🙂

    گروه بادوما
    • تهران، یوسف آباد
    • badooma@yahoo.com
    تمامی مطالب رایگان سایت متعلق به خودتونه قابلتون رو هم نداره :)
    اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
    ارسال به ایمیل
    https://badooma.com/?p=1607
    علاقمندی ها 0
    صفحه علاقمندی های من ادامه خرید
    مرورگر شما از HTML5 پشتیبانی نمی کند.